En bild med gula taxibilar

image42

Jag gillar den här bilden, jag vet inte riktigt varför men den beskriver det hektiskta livet i storstäder antar jag. Denna bild får mig att fundera, tänka, jag blir tom lite glad av den.
Jag kommer iaf alltid att komma ihåg denna vecka. Hur jag gick upp och ner för Broadway och 5th avenue, alla taxibilar, människorna, verkligen allt!

Fortsättning av bilder från N.Y.

image39
Tydligen är detta världens största klocka. Kankse inte så glamorös som man hade tänkt sig att världens största klocka skulle vara men vad vcore livet utan överraskningar egentligen? (sorry för att de små huvudena var i vägen jag bara ville visa världens största klocka så då får vi tyvärr också se två huvuden som ser ungerfär lika stora ut :P hihi. ) (denna bild var också tagen från vattnet)
image40 här har vi det där strykjärns huset som ligger i södra manhattan. Ja, det är väl inte så mycket mer man kan säga om det så... moving on.
image41
och sist men inte minst så stod jag i toppen på The Empire State Building och såg New York från den absoluta toppen. Jag var verkligen glad att jag gick hit på torsdagen för då när man har varit i N.Y. i en vecka så känner man igen sig lite grann så då kan man peka ut saker flera meter över marken.



nägra Bilder från N.Y.

image36 En bild från det naturhistoriska museet. Man kunde sitta i ett stort runt rum som hade utsikt av central park.

image37Nu ser man det inte helt men det står faktiskt "macy's" under flaggorna för det är just vad det är, macy's! Hotellet låg bara hundra meter från macy's så man kunde springa över dit lite då och då. Det jag gillade var att de hade faktiskt rätt så mycket grejer men de var inte så dyra (inte som Bloomingdales, där fanns det typ BARA guess, chanel, DKNY m.m. men det var så himla dyrt!!!!)
juste, Macy's är världens största köpcentrum.







image38 och så den vackra gudinnan mitt i vattnet var mindre än vad jag trodde att hon skulle vara. Jag tog en båttur på vattnet när jag tog denna bild . Jag fightades med kineser och japaner som också ville fota henne men jag fick några bra bilder på henne iaf.

Fortsättning följer... (när jag pallar som troligen är nu iaf för jag okar inte göra något annat typ)

D.Ö.D. av jetlag.

I morse kom ja hem från New York och jag som så lätt hade ställt om mig till N.Y. tid har nu extremt jobbigt, jag är helt död och ligger bara i sängen. är t.o.m. i sängen nu! Jag saknar mina kompisar, en hel vecka med familjen är väldigt krävande måste man säga.
Äntligen börjar klockan ticka mot kväll för jag vill så gärna sova (men om jag gör det nu så kommer jag inte kunna ställa om "min" klocka i tid till att skolan börjar igen så nu mår jag illa av trötthet!)
jag vet lixom inte vad jag ska sääga mer, känner mig som en levande zombie. Det är också därför alla meningar jag skriver jjust nu e lite weird.... Sorry.

Elakt skämt!

En kompis skickade den här bilden till mig en gång...
Han har en väldigt specielll humor som man kanske fattar när man läser den:


image35

Muffin 'Date'

Ja, vad hände med den jobbiga Dag, bakade vi igår eller? Svar: nej, för igår så var Dag sjuk så han kom inte över för att baka. Idag, däremot så sabbade han mina planer helt för att han ville göra muffinsen idag istället. I början var det väl bra, men han spelade dum vilket kanske inte ses som någon charmande egenskap. Han frågade frågor som: "är det där mjöl? hur kommer det sig att mjöl är vitt? är 3 teskedar 5 matskedar?" etc. Efter ett tag frågade jag honom om han spelade dum med flit och han svarar lite blygt "ja". Ibland så sprang han bara ifrån mig när jag bakade för att spela piano vilket irriterade mig en aning eftersom det var han som ville baka muffins. När muffinsen var klara så åt han och jag varsin när min lillebror kommer ner för att ta en också. Efter ett tag blir det bråk mellan Dag och brorsan. Först var det bara elaka kommentarer men sen blev det slagsmål. Jag försökte hjälplöst göra något åt det men ingen av dem lyssnade på mig! Oskar (min lillebror) slänger ut Dag ur huset (eller snarare skrämmer ut) och jag skulle säga hejdå till Dag så jag gick också ut men då stänger Oskar dörren för mig och jag hade inga nycklar (eller skor!!!!)! Jag stod och bankade på dörren jättelänge men Oskar bara stod på andra sidan med ett stort flin. Dag försökte hjälpa mig att komma in igen men jag sa att han borde gå hem till sig. Dag går men inte dit jag trodde, han går istllet till baksidan av huset och klättrar över staketet och bankar på dörren till köket! Oskar släpper in mig igen efter mord-hot och så skrämmer jag upp honom på hans rum. Jag var tvungen att släppa in Dag genom köks-dörren så att han visste att jag var inne igen så att han kunde gå hem men han ville ju inte alls gå hem! Nej, han ville vara kvar och när oskar såg honom i huset igen så tog han fram sitt plastgevär, som skjuter "mjuka" skott, på Dag. Sedan springer de runt, runt i huset medan jag ber dem att sluta men ingen lyssnar. Tillslut lyckas jag få Dag ut ur huset igen och frågar honom vad fan han hade gjort för att göra Oskar så himla arg men han visste inte. Vi fick inte heller något glamoröst hejdå för Oskar höll på att banka igen dörren igen men när Dag kollade på mig där nere från trappan så  var han helt tyst. Det såg ut som om han ville säga något mer än bara "hejdå" (♥) men jag tror inte han vågade... Iaf så sa han hejdå och lunkade hemmåt med en påse med lila (!!!!) blåbärsmuffins i. Jag tyckte faktiskt lite synd om honom för att Oskar hade hoppat på honom sådär men han var ju inte mogen nog att sluta själv heller så sen tyckte jag bara synd om mig själv istället pga den misslyckade eftermiddagen... :P
Vile bara säga att det absolut inte var en riktig date. Jag kallade det för en date för att Amanda och Carolina har retat mig så himla mycket om den här baka med en irriterande person-grejen och kallat det för en date så nu gör jag det också (utan att mena det jag säger).
Egentligen skulle det vara rätt så coolt att baka på en date men inte när ens överbevakande, aggresiva brosa är i närheten såklart...
 
image34

1993*07*17*01:25 (typ)

Sitter här och kämpar med olika läxor hit och dit. Blir också gråhårig bara av tanken av vad jag måste göra innan lovet (om exakt 2 dagar !!!!!!). Jag är så nöjd med mina nya örhängen, det var ett tag sen jag köpte några men iaf, de är ljus-lila och helt normala lixom, bara en sten. Så köpte jag också en mors dag present till mamma som var jättesnyggt, lite diskret men ändå blommigt och fint. Smycken från pilgrim är så himla dyra! det är elakt tycker jag :P jag vill köpa allt och jag känner mig så fattig när jag står där i affären och tafatt räknar ihop pengar från plånboken så att jag vet att jag verkligen tog med mig tillräckligt.... men,men. ja,ja. så,så. ehhhh.... vet inte vad jag ska skriva mer så nu återgår jag till fysiken. jippi!!! (not) hihihi

Det finns något att se fram emot i slutet av inlägget... hehe.

Jag har inte srivit på ett tag, jag vet men men nu är jag med fingrarna på tangentbordet igen! Jag vet inte varför det alltid händer så mycket på måndagar så att jag känner för att berätta om min dag sen men så kan det gå...
först kom jag på att jag hade glömt att göra franska läxan (och utan läxa så blir det smisk och "the silent treatment") så jag bara flög upp ur sängen och skyndade mig att bli färdig. Sen kommer jag till franskaklassen och hon glömde att kolla läx-jäveln (!!).
på dubbeltimma matte så hade jag bakat muffins och tagit med mig dem. De blev en succse men jag tror att jag hällre bakar "okej" muffins istället för super muffins för då slipper jag höra olle (som sitter bakom mig) som skriker om mer och försöker köpa den till sig!! (Jag hade bara en kvar och det blir ju orättvist om bara han får en till) Nu på vägen hem från bussen så måste jag tillbringa promenaden med Dag av alla personer (stackars mig!). Han övertalade mig nästan att göra muffins speciellt till honom så att han kunde stå framför olle och smaska i sig dem men eftersom Dag är en så fucking pain in the as så vet jag inte om jag ska baka och om jag gör det så är jag inte säker på att ge honom i alla fall :P
Känner mig en aning miserabel efter att ha pratat med min brosa som har fått en flickvän idag. Han var så himla glad (och jag är verkligen glad för hans skull) men jag fattar liksom inte varför jag har precis ALLT förutom en pojkvän... Men det där med pojkvän hoppar lite fram och tillbaka, ibland vill jag ha en ibland inte. Jag skulle vilja ha en för att ja, det bara är så. Jag skulle inte vilja ha en för att jag är så rädd att jag kommer känna mig som en instängd fågel i en bur, jag måste få vara fri! En kille som är hur gulli som helst men fortfarande låter mig vara mig själv skulle bara vara hur perfekt som helst. Jag är ingen tjej som "klistrar" sig på sin pojkvän direkt, jag tycker det är viktigt med lite "space" också liksom.
Om ni nu har orkat läsa allt detta nu så säger jag bara: "Grattis! Du klarade tålamodstestet för du orkade läsa all denna skit! XD"

Om det inte är mitt hjärta så blir min stackars fot ett offer för smärta istället...

image33Det var ett tag sen jag skrev men jag har bara inte varit inspirerad... inte för att det här är så väldigt intressant men men...
Jag fick åka hem tidigare från skolan idag för att jag har skadat foten, det gjorde så ont att jag höll på att svimma. Imorgon ska jag till doktorn, hoppas allting blir bra snart.

Jag är på video humör...

Den här videon är mycket bättre. Låten tycker jag också är mkt bra! Julia presenterar Yeal Naim med låten New Soul!!




Sångerskan från Wales.

På sista tiden har jag verkligen utvidgat min musiksmak så här har vi Duffy med hennes låt Mercy! (Jag tycker personligen att videon till den är jättedålig, det händer ju ingenting. Det är klart att de dansar bra men den blir ändå lätt tråkig efter ett tag...)


Suck, stön och aj.

Nu har jag äntligen vaknat efter 8 timmars sömn. Egentligen känner jag på mig att jag hade behövt mer inatt men det kan inte hjälpas. Jag är så himla trött och så har jag typ ont overallt i kroppen: i ryggen, nacken osv, jag jag sov konstigt inatt...
Vilka pratiga barn asså! De pratade non-stop och jag försökte verkligen hänga med! Sen ville de inte gå och lägga sig men då kompenserade vi lite grann.
Jag hoppas allting är bra med er idag för det är en ny dag med nya äventyr!

image32

Julia fixar...

Håller på att mixa runt lite med min bakgrund men det blir ju inte helt lyckat. Jag fixar den mer sen när jag får tid!
Ses♥

"Julia the baby-sitter"

Nu ska jag snart sitta barnvakt. Det är till en familj som jag aldrig har varit hos tidigare, tydligen så har ryktet om "Julia the baby-sitter" spridits lite hit och dit. Mitt hår måste torka innan jag ska åka också. Jag och min lillebror var ute och hade vattenpistols krig och vi blev båda helt genomvåta men det var kul!
Vi får se om jag skriver något mer för idag, om inte så önskar jag er en härlig kväll i det varma vädret! ♥

Invigning av nya skor.

Tog en snabb promenad ner till Lovisas hus för att mata stampe (Lovisa är bortreast under helgen så jag tar hand om hennes kanin, morgon och kväll). Han är så söt där i sin stora inhägnad i trädgården. När jag kommer så nosar han blygt men när han kommer ihåg vem jag är så springer han runt mina ben den sötnosen. Han fick lite äpple och sällskap och sen gick jag för att vattna blommor på balkongen.
Mina nya skor var jättesköna att gå i dit men på tillbaka vägen så börjar det svida på tårna! När jag kommer hem och tar av mig skorna så är det en blåsa på mitten tån på  båda fötter, jippie. Varför ska det vara så svårt att hitta ett par bra skor som inte ger skoskav på något vis? Det har bara hänt mig en enda gång i mitt liv och nu är de  nästan sönder! men,men, ja,ja, jag får väl bara hoppas på det bästa och fortsätta leta!

"Amy"


Ett gulligt filmklipp...


Efter regnet stiger solen

Jag beundrar den människa som oberörd tar sig igenom vardagen med ett starkt självförtroende. Vi blir ju alla "betygsatta" varje dag, hela tiden på alla möjliga sätt och vis. Man ska vara skönhetsidealet, jämt vara glad och pratig, ska kunna få tre dåliga nyheter på raken men ändå tänka: "det finns hopp". Man ska helt enkelt vara någon perfekt... sak!! Man får aldrig ens tänka tanken om att man är misslyckad på något vis!
Hur ota träffar man en sån person? Jag har iaf aldrig träffat någon sådan vilket borde betyda att man ska vara lite misslyckad då och då. Men hur misslyckad du än känner dig så får du inte glömma:
  • Det finns alltid någon som ser upp till dig, beundrar dig och avgudar dig.
  • Du är speciell och kommer förändra någon människas liv till det bättre.
  • Hur misslyckad du än känner dig så kommer solen att skina in genom ditt fönster någon gång inom den närmaste framtiden igen.
"Hang in there", för efter regnet stiger solen!

Ömma fötter

Nu är jag tillbaka från min lilla utflyckt till Trier. Det är en söt och charmig stad. Mitt mål var att hitta klänning och skor till min komfirmation i sommar och jag hittade faktiskt ett par vita, snygga skor. Såklart hittade jag lite till: en väska och ett andra par skor (svarta) som också var jättefina. Mamma hittade också en väska (riktigt cool) som kanske "försvinner" från hennes väsksamling ibland, undra varför... Jag åt en glass med jordgubbssmak (mega god!!) och så använde jag mig av årets tyskalektioner till att formulera små meningar när jag skulle be om storlekar till skor osv. Det har varit en riktigt hrlig dag men nu är mina fötter helt slut. Jag tror jag ska ge dem en lite spa-behandling nu... ♥

En dag full med skit.

image30
Idag var det en jättedålig dag. Den var så himla tråkig och så himla upprörande. Jag fick tillbaka ett matteprov som inte var helt toppen om man säger så och då börjar alla tankar i huvudet snurra igen. Det är så svårt att få dem att sluta så fort de har börjat så jag gick runt med djupa tankar i huvudet hela dagen. Mot dagens slut så försökte jag att skärpa mig lite och konsentrera mig på lektionen och det gick väldigt bra. Det kändes bra att tänka på Kemi istället för en massa bekymmer o sånt skit.
Egentligen behöver jag åka bort, tror jag. Jag behöver ett långt lov så att jag kan pusta ut ett tag. Jag behöver en paus från skolan och människor jag ser varje dag, jag vill se något nytt! Jag behöver tid att tänka på allt förutom det faktum att jag har ett tyska prov imorgon. Snacka om att tyska är en riktig glädjedödare!

hoppas er dag har varit bättre! ♥

Det är inte alltid din IQ som gör dig smartare, ditt hjärta kan också göra de rätta valen!

Jag har haft en av de bästa gitarrlektionerna på länge. Jag och min halv-nördiga lärare spelade allt möjligt, från The white stripes till Metallica. Jag har spelat gitarr i snart 3 år nu och jag skulle ärligt talat inte klara mig utan den, någonsin! Det är verkligen sant, för jag började när jag var typ 10 och spelade i ett år med en kvinnlig lärare men sen det nästa året så kunde hon inte längre och jag pallade inte leta efter en annan lärare då, så jag bara slutade att spela. Efter ett halvår eller så så ville jag så gärna börja spela igen och bestämde mig för att börja nästa skolår. jag försökte spela lite på egen hand men tyvärr så hade gitarren stämt ut sig och jag visste inte hur man stämde den igen!! (Min första lärare var usel har jag märkt nu på senare år, hon lärde mig typ ingenting!) När jag var 12 hitta jag den läraren som jag har nu. Han är iförsig väldigt förtjust i klassisk musik men vi spelar allt möjligt.
Nu är jag som kär i alla mina gitarrer och spelar varje dag och jag skriver tom mina egna låtar (jag har spelat upp en framför publik, guuuu va nervös jag var!!! men de älskade min låt XD). Jag har också spelat piano i 2 år och det är jag också som kär i, men jag skriver om hur jag började spela gitarr för det där året jag inte spelade på förstod jag att hur usel den där andra läraren än var så kunde jag inte klara mig utan musiken!
Det kan man också kalla för äkta kärlek, att lyssna på hjärta till något man bara älskar att göra. Mitt hjärta visste vad jag ville göra...

image29




Min nya vän, Co-co!

Idag spenderade jag lite tid med min vän Co-co. Vi har varit vänner i typ 3 veckor nu. Co-co är en underbart söt hund som bor alldeles i närheten. Idag gick vi ut för att gå en liten kvällsrunda och träffade flera andra hundar på vägen. Co-co, som är väldigt sprallig av sig, gick ju fram och hälsade ivrigt medan hon vickade på svansen. Jag är bara så glad att Co-co kom till mitt liv när det har blivit lite jobbigt här och där och jag är så glad åt att vi alltid kommer så bra överens och att hon alltid är så glad att se mig! Hon är solstrålen i mitt liv som alltid får mig på ett bra humör!

image28

Vi kan inte börja om, bara fortsätta.


Att födas på nytt,
att börja om,
att vara någon annan.

Att hitta svaren,
till alla frågor,
att känna lycka,
utan tvivel.

Att känna sig värd
ett liv med kärlek,
utan sorg och misstrohet,
utan oro och förtvivlan.

Att kunna vara stolt med sig själv,
utan andras åsikter.
att orka svarta dagar
men med ett hoppfullt hjärta.


(Jag vet att det inte riktigt passar ihop men jag behövde bara få ur mig lite tankar och känslor sådär.. )

hejdå för idag, eller?

Nu måste jag verkligen bli klar med alla mina läxor så jag ska försöka att låta bli att skriva mer ikväll men man blir ju så beroende!! Men iaf, om jag lyckas med att inte skriva nåt mer ikväll vill ja ba säga go'natt o lycka til me att orka gå upp till skolan, jobbet lr vart ni nu ska imorgon.

Varning för hårig sak på åtta ben!

Jag träffade på en sån här rackare två gånger idag (inte en just sån men ni förstår, jag avskyr spindlar så jag tog liksom bara den först bästa bilden på de små krypen!)
image27

Hallon-milkshake <3

Sitter med franska-läxan och lyssnar på bra musik vilket alla förstår att det blir mera musik och mindre läxa. Jag bryr mig inte om läraren säger att jag slarvar med läxan längre, palla liksom, den är ju så tråkig ändå. Ska snart kolla på film, det är också en del av läxan.
Jag är så himla uttråkad! Jag är också fortfarande lite irriterad på det där personlighets-testet. Troligen pga de andra delarna som passade in väldigt bra. Jag var tvungen att trösta mig med en hallon-milkshake så nu känns allt lite bättre...

image26

Kort uppdatering.

Jag kommer inte på något att skriva för stunden, det är som om det var helt tomt i huvudet, så istället för att skriva om något kul så skriver väl jag om min dag som har varit väldigt...blandad.

  • Jag hade en suverän franska lektion (så bra som nu en franska-lektion kan bli, förstås)
  • Spenderade håltimmen med mina underbara vänner och med den skitsnygga killen jag träffade på bussen en gång. (!!!)
  • Råkade förolämpa min kompis (förlåt så hemskt mycket!! Jag vet inte varifrån den tanken kom från!)
  • Hade en minst sagt TRÅKIG geografi lektion
  • Kemin var väl...ok
  • Lunchen var solig och good :D (och för kort)
  • Matteprovet var minst sagt sorglig och deprimerande.
  • Fysiken var... som vanligt.
  • Svenskan var UPPRÖRANDE!! (Vi gjorde ett personlighets test. Tydligen så är min framtid: ledsen, arg och förvirrandef!! Alltid trevligt att höra.)
Hoppas eran dag har varit bättre!!


Bara en sak till...

Okej, okej, jag vet att jag sa att jag skulle sluta skriva men jag ville bara visa den här bilden för vem blir inte sugen på sommar av den??

image25

Nu är söndagen snart slut.

Det var allt för ikväll för nu ska jag gå och lägga mig, typ. Jag hade jättemycket att göra i helgen och det är fortfarande så mycket som jag inte har hunnit göra. Varför räcker inte tiden till?!!

Godnatt!! ♥




Min egen Tennis-hjältinna!

image24

Jag tror inte ett dugg på att den där Gustaf är mycket bättre på tennis än vad du är, gumman! Jag vet att du alltid gör ditt bästa och ditt bästa är alltid bäst av bäst!! Jag hittar inte på det här bara för att du är min bästaste vän utan för att jag känner dig. Jag tror att så fort du tar ett racket i dina händer så vet världen: Se upp!! Här är A****a. (Fråga Nils, han instämmer!!)

The taste of poison

Det finns en tjej som jag har kännt väldigt länge, vi har gått igenom så mycket tillsammans men vi har ofta haft små gräl. Hon tycker att jag spenderar för lite tid med henne, som iförsig är sant, men jag kan inte vara med alla på en och samma gång! Hon sårar mig ofta när vi pratar och ibland kan jag bli väldigt osäker på mig själv i hennes sällskap och då kan man ju fråga sig om hon verkligen kan vara en bra vän eller ej till mig. Ibland säger andra till mig att jag ska sluta vara med henne för hon gör mig bara ledsen men jag kan inte bara sluta vara med henne för jag vet att även om hon sårar mig så ofta så skulle mitt liv aldrig vara det samma utan henne!

She's like poison...

image23

Från vilken film kommer den här repliken???


"I would like to say that Pelagia is happy but she is full of tears she will not let fall and of grief no doctor can mend. She blames herself for the pain we have suffered and, perhaps, the same is true for you."

Tyvärr kan jag inte säga vilken film den kommer ifrån för jag kommer inte ihåg vad den heter, sorry!

Min pappa sprang ett mataton igår!!

Jag är så stolt över papasen min som sprang hela 42 km igår. Han hade jättetur med vädet och han kämpade ända in i det sista! (Idag är han helt slut XD)
Han hade en egen hejarklackare också, jag!

...


Allting har sin skönhet, men inte alla kan se det.


RSS 2.0